Studio Job verzorgt in 2021 openingstentoonstelling Museum W

Plaats een reactie

Wanneer Museum W in 2021 weer de deuren opent voor publiek, is de eerste wisseltentoonstelling van de in Weert geboren ontwerper Job Smeets.

Met zijn opvallende ontwerpen heeft Studio Job wereldfaam verworven. Deze openingstentoonstelling is dan ook een aansprekende start van de reeks exposities die Museum W in de toekomst gaat organiseren.

Met de openingstentoonstelling laat het museum zien wat het in de toekomst wil uitstralen: een museum dat aandacht besteedt aan eigentijdse kunst en vormgeving, en dat lokaal geworteld is, maar interessant is voor bezoekers uit alle windstreken. De inhoudelijke samenstelling van de tentoonstelling gebeurt in nauwe samenwerking tussen de curator (tentoonstellingsmaker) van het museum en Studio Job.

“Als er in 2021 weer mogelijkheden komen om elkaar weer te ontmoeten, zal de stad weer gaan bruisen. We hopen dat de kermis, het cultureel lint en vele andere evenementen die bij Weert horen dan weer door kunnen gaan. In 2021 zal ook het nieuwe museum opengaan. De plek die nu nog vaak donker is zal dan vele bezoekers, nieuwsgierigen en (school)groepen trekken! De expositie van Studio Job zal daaraan zeker bijdragen en bekendheid genereren voor het nieuwe museum!”

Wethouder Gabriels

Studio Job en Museum W

Studio Job is een toonaangevend designercollectief dat internationaal naam heeft gemaakt. Hun werken zijn iconisch, spannend, speels, humoristisch en hebben soms een duistere referentie. Studio Job is bij uitstek in staat zich te verhouden tot de (cultuur)historische en religieuze collectie van Museum W, gezien de historische en sociaal-culturele referenties binnen hun eigen werk. Ook het belang van identiteit maakt deel uit van het werk van Studio Job. Dit zie je ook terug in de centrale thema’s van Museum W: identiteit en zingeving.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie