Derk Bosscher in het zonnetje gezet door TWC Weert

Na Chel Hendriks † en onlangs Jan Bosch is Derk Bosscher het derde lid in het 42 jarig bestaan van TWC Weert (voorheen TWC Leuken) dat de 80-jarige leeftijd bereikt en nog steeds actief fietst. Naast zijn 80-jarige verjaardag op 9 januari is Derk dit jaar ook 25 jaar lid. Dubbel feest dus.

Zijn leeftijd staat Derk niet in de weg om nog zeer actief deel te nemen aan de ritten van TWC Weert. Derk is actief in de B-groep die in de zomer ritten fietst van 90 – 100 km en deze aflegt in een gemiddelde van 28 – 30 km per uur. Ook door de week zit Derk nog vele uren op de fiets. Dit geeft aan hoe sterk Derk nog is. Helaas is hij aan het einde van het seizoen 2020 uitgevallen met een blessure aan zijn heup waarvan hij nog steeds herstellende is. Hopelijk kan hij de draad weer oppakken bij de start van het wielerseizoen in maart.

Derk is niet alleen een erg trouw lid maar ook een zeer betrokken lid. Derk is ruim 9 jaar actief geweest als secretaris van TWC Weert in de jaren 2003 t/m 2011. Bij alle evenementen van TWC Weert was hij betrokken als commissielid en later als vrijwilliger. Ondanks dat Derk oorspronkelijk van boven de rivieren komt kent hij de omgeving van Weert erg goed.

In de tijd toen er nog geen  navigatieapparatuur bestond voor fietsers schreef Derk alle routes gespecificeerd uit zodat ook andere leden de route konden fietsen. Als we tijdens een rit in Zuid Limburg de weg kwijt waren werd er altijd naar Derk gekeken. Hij wist altijd weer razend snel op de route te komen. Hij kent elk weggetje.

Derk heeft ook een groot sociaal hart. Hij is niet iemand van de voorgrond maar staat altijd voor iedereen klaar. Hij heeft een brede interesse en is oprecht geïnteresseerd in mensen. Daarom is Derk ook zo geliefd bij zijn fietsvrienden.

De leden van TWC Weert hebben Derk onlangs in het zonnetje gezet. Derk werd op een ludieke manier thuis opgehaald door een lange fietstrein met daarop leden die een lange fietshistorie hebben met Derk en natuurlijk kan zijn gezin niet ontbreken.

Het bestuur van TWC Weert had ingeschat dat tijdens Derk zijn verjaardag in januari een huldiging door de coronamaatregelen onmogelijk zou zijn daarom is Derk vervroegd gehuldigd zodat we deze mijlpalen toch op een passende manier konden vieren.  De verrassing en waardering voor de aandacht was er voor Derk niet minder om. TWC Weert is trots op leden zoals Derk.