DHL pakketpunt bij HEMA in Weert mogelijk op later moment

HEMA in Weert

HEMA en DHL openen op vrijdag 22 januari in ruim 250 filialen een DHL pakketpunt om de toenemende druk op de pakketdienst te verlichten zo is donderdag bekend gemaakt. De HEMA in Weert krijgt wellicht op een later moment een DHL pakketpunt.

Sinds de lockdown wordt er extreem veel online besteld, waardoor er ook meer pakketpunten nodig zijn om de toegenomen vraag aan te kunnen.

HEMA en DHL werken al langere tijd samen om de online leveringen naar de klant te brengen. Op dit moment worden er 250 pakketpunten van DHL in HEMA winkels gerealiseerd die komende vrijdag open zullen gaan. De extra pakketpunten dragen er volgens DHL aan bij om in de komende maanden thuisbezorgingen soepel te laten verlopen.

Naast de 250 winkels die vanaf aanstaande vrijdag toegankelijk zijn als pakketpunt is de verwachting dat de komende weken meer vestigingen van HEMA worden aangesloten bij dit initiatief. HEMA heeft in totaal 550 winkels in Nederland, waaronder ook in Budel, Nederweert en Weert. Een van de eigenaren van deze HEMA-vestigingen zegt: “We zijn hierover nog in gesprek, maar er is reële kans dat vanaf het moment dat de winkels weer open mogen ook onze vestigingen een DHL pakketpunt krijgen”.

Bij de pakketpunten kunnen uitsluitend pakketten van DHL opgehaald of ingeleverd worden. De vestigingen van HEMA zijn gedurende de lockdown niet toegankelijk om andere artikelen te kopen. HEMA en DHL zijn voornemens om de service in de winkels voort te zetten als de winkels weer geopend zijn, dus vanaf dan ook in o.a. Weert.