Politie blijft in Weert extra waakzaam op eventuele rellen

112 Algemeen Weert 7 reacties 2 min. leestijd

Ook vandaag blijft de politie extra waakzaam in Weert. Met meerdere eenheden wordt de stad momenteel in de gaten gehouden.

Afgelopen weekend verschenen diverse oproepen op social media om te gaan rellen in Weert als ‘protest’ tegen de avondklok. Mede dankzij de inzet van o.a. de politie, BOA’s en jongerenwerkers werd gisteren voorkomen dat in de ellende zou losbreken.

Ondernemers in de binnenstad hadden gisteren voorzorgsmaatregelen getroffen door bijvoorbeeld goederen uit de winkels te halen en veilig te stellen. Er werden zelfs panden dichtgetimmerd. Maar ook vandaag zijn de ondernemers er niet gerust op. Zo heeft Antje van de Statie aan het Stationsplein de houten platen nog laten hangen.

Hoewel er misschien geen concrete dreiging van rellen is voor vandaag blijft de politie alert. De situatie kan altijd snel veranderen. Agenten staan daarom weer op strategische locaties opgesteld om de situatie in de gaten te houden. Ook rijden er meerdere eenheden in de wijken rondom het centrum van Weert.

Ook de komende dagen zal er een oogje in het zeil worden gehouden. Want via social media worden weer nieuwe data gepland om alsnog te komen rellen in Weert.

Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie roepen vandaag ouders op om in contact te blijven met hun kinderen en hun kinderen thuis te houden. “De avondklok is er niet voor niets”, aldus de politie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties