Spannende wandeling door de wijk met Art Fart

Nu we zoveel thuis zitten door de lockdown, kan het leven soms heel saai zijn. Vooral voor kinderen. Met wekelijkse creatieve opdrachten van RICK knutsel je zelf, of samen met het hele gezin, eigen kunst. Plaats deze voor je raam of in de tuin. Zo wordt een wandeling door de wijk, voor jou en de wijkbewoners, een stuk spannender met ‘Art Fart’!

De naam Art Fart betekent letterlijk ‘Kunstscheet’. “Deze tijd is al serieus genoeg, dus laten we er een luchtig sausje overheen gieten”, aldus de bedenker van dit project. “Het gaat er vooral om dat we samen creatief bezig zijn en de buurt zo ook nog een beetje leuker kunnen maken! Er is geen mooi of lelijk. Het gaat om het plezier dat je beleeft aan het maken van je werkstuk. Zo zet je je gedachten even op iets anders. En geef toe, het is toch super leuk als je wat te kijken hebt in de buurt!” Tijdens de eerste lockdown werd er al eerder een ‘kijkwandeling’ georganiseerd met beren voor de ramen. “Dit was zo’n succes en gaf echt een gevoel van verbondenheid.” 

Elke week een nieuwe knutselopdracht

Kinderen ontvangen wekelijks een nieuwe uitdagende opdracht via het basisonderwijs en de website www.rickraakt.nl. De ‘Art Fart’-actie start met het maken van een fantasiebeest met takken uit het bos of de tuin.

Art Fart-expo

Doe je mee? Ze vinden het hartstikke leuk om te zien wat er allemaal gemaakt wordt! Maak als je klaar bent een foto van je werk en stuur het naar [email protected] Zo hebben ze straks een heuse online ‘Art Fart’-expo!