Storm velt meerdere bomen

Afgelopen nacht raasde er een storm over Nederland en ook in de regio Weert werden een aantal bomen geveld door de harde wind. Naast de stormschade op de Dr. Anton Philipsweg moest de brandweer op meerdere locaties in actie komen.

[5.45u] Grathemerweg, Kelpen-Oler

Om 5.45 uur mocht de brandweer van Grathem / Kelpen-Oler op pad voor een omgewaaide boom op de Grathemerweg. De boom werd in stukken gezaagd en en van de weg gehaald.

[6.15u] Vosseweg, Weert

De brandweer van Weert mocht om 6.15 uur in actie komen voor omgewaaide bomen op de Vosseweg. Toen een man naar zijn werk wilde vertrekken zag hij dat bij z’n woning bomen waren omgewaaid. De bomen versperden de weg en daarom werd de brandweer ingeschakeld. De brandweerlieden hebben de bomen in stukken gezaagd en verwijderd.

[7.01u] Anjelierstraat, Weert

Na de Vosseweg mocht de brandweer door naar de Anjelierstraat. Daar was op het schoolplein van de Odaschool een boom omgewaaid. De boom was op de weg terecht gekomen. Het hekwerk van het schoolplein raakte beschadigd. Ook hier werd de boom in stukken gezaagd.

[7.14u] Maarheezerhuttendijk, Weert

Na de Anjelierstraat kreeg de brandweer een melding van stormschade op de Maarheezerhuttendijk. Het betrof een aantal takken dat op de weg terecht was gekomen. Dankzij de goed getrainde spierballen van de brandweerlieden konden de takken van de weg worden gehaald.

Video via Youtube: https://youtu.be/Lo11Kum7cdU