Zwembad De IJzeren Man probeert het hoofd boven water te houden

Algemeen Economie Weert Reageer 2 min. leestijd

De politieke partijen waren tijdens de commissievergadering van de gemeente Weert vol lof over hoe het zwembad De IJzeren Man de coronacrisis aanpakt. Zo voert het zwembad onderhoudswerkzaamheden uit, nu het door beperkende coronamaatregelen is gesloten. Maar net als andere publieke voorzieningen heeft het zwembad het moeilijk om het hoofd financieel boven water te houden. Zeker als de beperkende maatregelen nog aanhouden.

Minder bezoekers

In 2019 bezochten gemiddeld 20.000 bezoekers per maand het zwembad. Tijdens de eerste coronagolf begin maart 2020 zakte dat aantal naar 7.568 en na een opleving in de zomer naar 1.610 bezoekers in november 2020. Om ervoor te zorgen dat het zwembad de reguliere activiteiten kan blijven uitvoeren, vraagt de stichting zwembad De IJzeren Man een voorlopige exploitatiesubsidie van 125.500 euro voor 2021.

Waardering

Even stak de ‘privatiseringsdraak’ de kop op tijdens de commissievergadering. Jeroen Goubet (Weert Lokaal) pareerde de vraag van de VVD door aan te geven dat hij de komende tien jaar daar niet over wil discussiëren. Jan Stroek (CDA) en Conny Beenders (DUS Weert) stelden dat het zwembad iets toevoegt en bij Weert hoort. “Het siert de stichting en alle medewerkers hoe ze zich hebben ingezet. Ook tijdens deze moeilijke tijd”, aldus Conny Beenders. Jan roemde het kleine positieve resultaat dat is behaald met de waterskibaan. Wethouder Tessa Geelen was blij met de positieve reacties van de politieke partijen.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie