Woningen en bijbehorende erven in Budel-Schoot dicht na vondst drugs

Budel-Schoot – Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten twee woningen en bijbehorende erven aan de Sint Lambertusstraat te Budel-Schoot tijdelijk te sluiten nadat door de politie drugs zijn aangetroffen op 10 november 2020 en op 3 december 2020.

Tijdelijke sluiting

De woningen en bijbehorende erven aan de Sint Lambertusstraat te Budel-Schoot zijn op 15 januari 2021 gesloten tot 15 april 2021. Tot 15 april 2021 is het verboden om de percelen en de woningen te betreden. Met deze sluitingen wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locaties.

Wet Damocles

De sluitingen vinden plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast of heb je een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.