Brand bij zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein snel onder controle

Budel-Dorplein – De brandweer is vrijdagavond rond 19.50 uur gealarmeerd voor een industriebrand in Budel-Dorplein.

In de kelder van een gebouw op het terrein van zinkfabriek Nyrstar was brand ontstaan in een installatie. De brandweer kwam met tankautospuiten ter plaatse om de brand te doven. Ze kregen daarbij ondersteuning van de bedrijfsbrandweer van Nyrstar.

De brandweer wist de installatie te koelen zodat er een veilige situatie ontstond, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. In samenwerking met het bedrijf werd de installatie verder gecontroleerd.

De situatie was snel onder controle. Bij het incident raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is (nog) onbekend. Buiten het terrein was wel ‘rookontwikkeling’ te zien, maar dat was opstijgende waterdamp van o.a. koeltorens.