Arriva past dienstregeling weer aan

Sinds het coronavirus Nederland in de greep houdt, heeft Arriva te maken met minder reizigers. Onlangs werden enkele versoepelingen van de coronamaatregelen bekend gemaakt. Arriva in Limburg verwacht daardoor een kleine reizigersgroei. De inzet van Arriva ‘beweegt’ daarop mee.

Vanaf maandag 1 maart zien reizigers – passend bij de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen – kleine wijzigingen in de dienstregeling. Daarmee past Arriva zich aan op de lichte reizigersgroei die wordt verwacht.

Bus

Arriva rijdt met haar busdiensten volgens de dienstregeling die al geldt sinds 21 februari. Omdat er in verband met de versoepeling een kleine groei van het aantal reizigers wordt verwacht rijdt Arriva vanaf 1 maart met haar bussen de reguliere inzet (eerder was dit alle dagen zoals op een vakantiedag).

Samenhangend met de versoepeling van de openstelling van scholen rijden vanaf 1 maart ook de scholierenlijnen weer. De buurtbussen reden en rijden allemaal weer en houden zich daarbij ook aan de dienstregeling zoals die sinds 21 februari geldt. (*uitzondering voor de buurtbus 791/793). 

Trein

Voor de treindienstregeling zijn er geen aanpassingen voorzien. De treinen in het zuiden van de provincie rijden als regulier en op de Maaslijn geldt de halfuursdienst tussen Roermond-Venlo-Nijmegen. In de ochtendspits op weekdagen én in de vrijdagnamiddagspits rijden op het Maaslijntraject langere treinen. Arriva monitort de reizigersaantallen dagelijks, heeft nauw overleg met de onderwijsinstanties en is voorbereid om snel bij te schakelen als dat nodig is.