Brandje op het terrein van Signify in Maarheeze

Update 17.29u – Maarheeze – De brandweer is donderdagochtend rond 9.40 uur gealarmeerd voor een brand op het fabrieksterrein van Signify (voormalige lichttak van Philips).

De brandweer van Maarheeze, Leende en zelfs Eindhoven werden opgepiept voor het incident. Ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) werd opgeroepen.

Eenmaal ter plaatse was de situatie snel onder controle. Niemand was gewond geraakt. Na een half uur kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne. Wat er precies in brand heeft gestaan is niet bekend.

Update 17.29 uur

De melding kwam bij de brandweer binnen als fosforbrand. De bedrijfshulpverleners hadden adequaat opgetreden en de chemische middelen afgedekt met bluszand. Een blik met aluminiumpoeder had nog een temperatuur van meer als 300 graden. Deze veiliggesteld en verwijderd uit het gebouw.