Brandweerduikers zwemmen onder de schaatsers door in IJzeren Man

De brandweerduikers van de brandweer Weert konden zondag voor het eerst sinds jaren weer een ijsduik maken in de IJzeren Man. Het was een bijzonder gezicht dat onder het ijs de duikers bezig waren met een oefening terwijl boven hen volop plezier werd beleefd.

Het is voor de brandweer natuurlijk ook belangrijk om onder de winterse omstandigheden te oefenen zodat men de vaardigheden blijft behouden. Een duik maken onder het ijs vraagt natuurlijk om extra behendigheid. Je kan niet zomaar even naar boven zwemmen.

De oefening vond plaats ter hoogte van de clubhuizen van Hengelsportvereniging St. Petrus en duikvereniging Peddemoeek aan de IJzeren Man. Er werd een wak gezaagd waarna de brandweerduikers één voor één onder het ijs doken. Het bijzondere tafereel trok het nodige bekijks van schaatsers.

Video via Youtube: https://youtu.be/Oi89QM-qw2w