Duobakken niet overal geleegd vanwege vastgevroren afval en deksels

Gisteren heeft afvalinzamelaar Van Kaathoven de inzameling van het huis-aan-huis afval in de gemeente Weert hervat. Door de winterse omstandigheden gaat de herstart met met horten.

Helaas lukt het Van Kaathoven niet om al het huisvuil op de route op te halen. Vanwege de weersomstandigheden en vastgevroren deksels en afval wordt er soms te veel vertraging opgelopen, zo meldt de gemeente Weert. Ook de komende dagen kan het zijn dat door vertraging niet al het huisvuil opgehaald kan worden.

Vuilniszakken bij duobak

De huishoudens waar Van Kaathoven niet is geweest, mogen volgende week eenmalig extra vuilniszakken bij hun duobak plaatsen. Ook de inwoners waar op maandag 8 februari en dinsdag 9 februari géén afval is opgehaald vanwege de weersomstandigheden, mogen volgende week eenmalig extra vuilniszakken bij hun duobak plaatsen.

Geen inhaaldag

Er is dus géén inhaaldag deze week. Houdt er wel rekening mee dat de route hierdoor iets langer kan duren, en het vuilnis dus misschien wat later dan normaal opgehaald wordt.