Eerste coronavaccinaties toegediend in Poort van Limburg

Ondanks de slechte weersomstandigheden kon er maandag gestart worden met het toedienen van coronavaccinaties bij mensen ouder dan 80 jaar oud.

De Poort van Limburg in Weert was door de GGD ingericht als priklocatie voor de regio Weerterland. In het zalencentrum waren afgeschermde kamertjes geplaatst waar de mensen het COVID-19 vaccin toegediend kregen. De GGD gebruikt nu het Pfizervaccin.

De medewerkers van de GGD werden ondersteund door Event Medical Service en vrijwilligers van o.a. horecazaken uit Weert.

De eerstvolgende groepen die in aanmerking komen voor vaccineren door de GGD zijn: medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO en mobiele thuiswonenden vanaf 60 jaar. De vaccinatie van de laatste groep verloopt van oud naar jong.

Bereikbaarheid

Door de sneeuwval en vrieskou was de locatie vandaag nog wat lastig bereikbaar. De GGD adviseerde om de auto’s op Centrum-Noord (bij de Stadsbrug) te parkeren. Vanuit daar reden er pendelbusjes. Ook kunnen de ouderen gebruik maken van Omnibuzz, dan worden ze voor de hoofdingang afgezet.

Ook parkeerden er begeleiders met hun ouderen de auto op de parkeerplaats aan de Beekpoort. Vanuit daar was het soms nog lastig om de Poort van Limburg te bereiken. Maar daar wordt aan gewerkt.

Medewerkers van de gemeente Weert waren druk bezig met het begaanbaar maken van zowel het gebied rondom de Poort van Limburg/garage Beekpoort, als het Centrum Noord. Ze waren, zijn en blijven druk bezig, aldus een woordvoerder van de gemeente Weert.