Grote brand in leegstaand pand in Wessem

Wessem – In een leegstaand pand aan de Thornerweg in Wessem heeft maandagavond een grote brand gewoed.

Er werd vanuit de meldkamer opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en vervolgens naar ‘Grip 1’ omdat er veel rook en mogelijk asbest vrij kwam bij de brand. GRIP staat voor gecoördineerde regionale incidentenbestrijdingsprocedure. Het is een vaste regeling die ingaat bij een incident met een grote impact. 

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden. De rook die vrij kwam trok deels over Wessem en de snelweg A2. Uit metingen van de brandweer bleek dat er geen asbest is vrijgekomen. Inwoners van Wessem werd wel geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie van de woning te stoppen vanwege de rook.

De brandweer is nog altijd bezig met bluswerkzaamheden. Vooral het nablussen zal nog enige tijd in beslag gaan nemen. Niemand raakte gewond bij de brand.

Video via Youtube: https://youtu.be/Lehcg_NPwlM