Hond overleden na schuurbrand in Nederweert-Eind

Update 18.08u – Nederweert-Eind – Maandag rond 17.00 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand bij de t-splitsing Baldessenweg / Gebleektendijk / Niesakkerweg in Nederweert-Eind. De brand werd opgemerkt door een voorbijganger.

In een schuur / garage naast een woning was brand uitgebroken. Er was sprake van flinke rookontwikkeling. Door de meldkamer werd vrijwel meteen opgeschaald naar ‘middel brand’ zodat er een extra tankautospuit ter plaatse kwam.

De brandweer moest de ramen van de deuren kapot slaan om de vuurhaard te kunnen blussen. Bij het incident is een hond komen te overlijden. Op het moment dat de brand uitbrak waren de bewoners niet thuis.

De brand is inmiddels onder controle en de brandweer is bezig met nabluswerkzaamheden.

Update 18.08u

De veiligheidsregio Limburg-Noord zal een onderzoek naar de oorzaak van de brand instellen. Stichting Salvage is opgeroepen; deze stichting staat de gedupeerden bij namens de verzekeraars. De woning heeft enige rookschade opgelopen.

Video via Youtube: https://youtu.be/MhmiCi8ja7U