Horecazaken: “Gebruik je gezonde verstand tijdens carnaval”

Algemeen Corona Uitgelicht Vastelaovendj Reageer 2 min. leestijd
Foto: Bert Nelissen, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert

Carnaval is normaal een drukke tijd voor de horeca. Maar dit jaar niet. Vanwege corona is de horeca gesloten en zijn fysieke activiteiten zoals de optocht afgelast. Mensen vieren thuis carnaval. Maar ook dan is het belangrijk om je aan de coronaregels te houden.

“Zoek elkaar niet op buiten je eigen bubbel”, benadrukt Bert Nelissen, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert. “De horeca in Weert wil zo snel mogelijk weer open, zodra het kan. Dan helpt het niet als de besmettingen na carnaval weer oplopen.”

Vier en een halve maand is de horeca al dicht. “We zijn ondernemers en graag bezig. Maar dat lukt nu niet. Je leeft van persconferentie naar persconferentie. Iedere keer hoop je dat er perspectief komt voor de horeca, maar inmiddels zitten we in februari en hebben nog geen vooruitzicht. Het water staat ons niet aan de lippen, maar ver daarboven.”

Als voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert geeft Bert Nelissen het signaal af om ook tijdens de carnaval de coronaregels na te leven. “De verleiding is groot om met vrienden en familie samen te komen tijdens carnaval. Maar doe het niet. Gebruik je gezonde verstand en help de horeca om zo snel mogelijk open te mogen gaan. We willen niets liever dan iedereen weer gastvrij verwelkomen in onze restaurants, terrassen en cafés.”


Een bijdrage van Arjanne van Voorst

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie