Auto’s in Nederweert van de weg vanwege asociaal rijgedrag

Foto via: politie Someren

Nederweert / Someren – De politie heeft zondag in Nederweert zeven auto’s van de weg geplukt vanwege asociaal rijgedrag.

De politie van Someren kreeg zeer veel meldingen van asociaal rijgedrag in Someren-Eind en omgeving. Volgens de politie op Instagram bleek dat een groep van ongeveer 50 voertuigen bezig was met een ‘rit’ welke gepaard ging met veel geluidsoverlast, hoge snelheden en veel verkeersovertredingen.

De politie wist een deel van deze groep te onderscheppen op de N266 richting Nederweert. Toen de politie de groep volgde zagen ze dat er continu gevaarlijk werd ingehaald. Tevens werden er snelheden gehaald van boven de 160 kilometer per uur.

In Nederweert kon de politie zeven voertuigen aan de kant zetten. Tenminste twee bestuurders zijn aangemeld bij het CBR. Het risico bestaat dat ze hun rijbewijs verliezen. Dit wordt nader bekeken door het CBR.

Ook na vertrek werd de groep door de politie geobserveerd om er zeker van te zijn dat zij zich gedroegen