Weert Doneert steunt de lokale horeca

Weert Doneert
Delegatie enkele initiatiefnemers Weert Doneert

Een biertje buiten de deur, ergens een hapje eten, lekker het terras op. Het was ooit zo vanzelfsprekend.

“Het kan toch niet zo zijn dat we straks nergens meer terecht kunnen?” Een vraag die de horeca-minnende inwoner van de gemeente Weert in deze coronacrisis bezighoudt. Een aantal van hen slaat daarom de handen ineen met het volmondige antwoord daarop: “Nee. Dat kan niet zo zijn!”

Met deze vastberadenheid zetten zij begin dit jaar Stichting Weert Doneert op om de horecaondernemers van de gemeente Weert financieel te ondersteunen.

Stichting Weert Doneert

Stichting Weert Doneert is een initiatief van een groep Weerter horeca liefhebbers die zich inzet voor het behoud van de Weerter horeca, want, zo stelt zij: “Het behoud van de lokale horeca is essentieel voor de Weerter samenleving. Het zorgt voor het inmiddels broodnodige vertier en ontspanning, werkgelegenheid en bovenal de verbinding van de inwoners van de gemeente Weert.”

Benefietavond ‘Steun de Weerter Horeca’

Op zaterdag 27 maart organiseert Stichting Weert Doneert dan ook een live benefiet
uitzending ‘Steun de Weerter Horeca’. Een avond vol muziek, theater en entertainment. De
presentatie is in handen van Ricardo Ras en optredens worden verzorgd door onder andere
Guarantee, Linda Smeets, Ed en Frans, Nigel Otermans, Ton Wolter, Marc op ’t Roodt en Rob
Jongen. Een live-stream tot in de huiskamers van alle Weertenaren die op hun beurt op
verschillende manieren kunnen doneren aan de Weerter horeca.

Steun de Weerter Horeca Loterij en Veiling

Tijdens de uitzending zal er een loterij plaatsvinden. Vanaf vandaag zijn de loten te koop via
www.weertdoneert.nl of via de deelnemende horeca gelegenheden. Met de deze loten steun je gericht de horeca gelegenheid waar je graag komt, daarnaast zijn er ook mooie
prijzen te winnen aangeboden door Weerter ondernemers.

Een veiling van unieke items moet ook gaan zorgen voor extra opbrengst voor de deelnemende Weerter horeca. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geheel verzorgde avond uit, met limousin-vervoer, diner en privé-optreden, die op basis van bieding gekocht kunnen worden. Deze zijn eveneens te vinden op www.weertdoneert.nl.

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om gewoon een donatie te doen via www.weertdoneert.nl.

Deelname Horeca

Alle horecaondernemingen in de gemeente Weert hebben een uitnodiging gekregen zich aan te melden. Inmiddels hebben ze zich ruim 40 horeca ondernemers aangemeld. Mocht een horeca-ondernemer onverhoopt geen brief hebben gekregen dan kan hij zich nog tot 5 maart aanstaande aanmelden via [email protected]

Enkel aangemelde horecazaken delen mee in de opbrengsten. De tegenprestatie van de horecaondernemers is de verkoop van de loten en het actief promoten van de actie.

Stichting Weert Doneert is een initiatief van: Ralf & Inge Beerents, Mieck Bensen, Stijn Broods, Sanne Heuijerjans, Martijn van den Heuvel, Floor Schoenmakers, Lennart Stultiens, Joeri Teeuwen en Silvester Vleeshouwers.

Meer informatie