Weert geniet van de winter

Onder het genot van een aangenaam winterzonnetje werd er ook in Weert vandaag volop geschaatst en gesleed.

Zowel op de IJzeren Man als de kleine wateren in de wijken van Weert werd er volop geschaatst. Bij de IJzeren Man was nog wat onzekerheid over de betrouwbaarheid van het ijs. In het begin van de middag waagden zich enkele tientallen personen op het ijs voor een selfie en een potje ijshockey.

Maar ook de speelberg in het park van Molenakker blijft ongekend populair om vanaf de glijden. Het was een komen en gaan van zowel jongeren (en soms ook volwassenen) om hard van de berg af te sleeën.

In o.a. de wijken Boshoven, Molenakker en Leuken werden er bevroren sloten en plassen water gevonden die veilig genoeg waren om op te schaatsen. Vooral de jeugd leefde zich helemaal uit. Naast het geluid van het ijs was er veel gelach te horen.

De komende twee nachten zal het nog streng vriezen waardoor de ijsdikte verder zal groeien. Dat belooft ook een mooi winterweekend te gaan worden. Maar weest nog altijd alert, want vooral bij afwateringen, bruggen en duikers kan het ijs nog erg dun zijn.

Video via Youtube: https://youtu.be/NvJYsHZR3dg