Zwanen vastgevroren tijdens een dutje

Update 10.58u – De dierenambulance en brandweer zijn dinsdagochtend gealarmeerd voor dieren die mogelijk in nood waren geraakt.

Naar aanleiding van een melding over vastgevroren zwanen was de dierenambulance een kijkje gaan nemen bij een sloot aan de Heerweg (achterzijde bedrijventerrein Kampershoek 2.0). De zwanen leken inderdaad vast te zitten in het ijs, maar lagen nog te slapen.

De brandweer werd ingeschakeld om de dierenambulance te ondersteunen bij de bevrijding van de twee vastgevroren zwanen. Intussen werden de zwanen wakker van de consternatie aan de Heerweg. De dieren begonnen de spartelen en door de vrijgekomen krachten wisten ze zichzelf uit het laagje ijs te bevrijden. Net op tijd dus.

Er werd nog even gekeken of de zwanen zich konden voortbewegen. Nadat ze het ijs opliepen was dat een teken dat de dieren verder in orde waren. De dierenambulance en brandweer konden daarna terugkeren.

Video via Youtube: https://youtu.be/o-EYU_bvWxk