Raad geeft groen licht voor toekomstplannen Keent en Moesel

Algemeen Politiek Weert Reageer 2 min. leestijd

Tijdens de raadsvergadering van maandag 8 februari 2021 heeft de gemeenteraad van Weert de zogenoemde Gebiedsvisie Keent & Moesel vastgesteld. De visie geeft de richting aan voor een toekomstbestendige ontwikkeling van deze twee wijken op sociaal en fysiek gebied.

De gemeente Weert en Wonen Limburg gaan samen met inwoners van Keent en Moesel werken aan het omzetten van de plannen vanuit de gebiedsvisie naar de invulling in de praktijk. De gebiedsvisie is geen vastomlijnd plan. Het bevat een richting en biedt kaders voor toekomstige ontwikkelingen.

Wat staat in de visie?

Eén onderdeel van de gebiedsvisie is de aanpak van de 650 verouderde portieketage woningen. Ook het opknappen van de openbare ruimte, zoals de straten, trottoirs, speeltuintjes en plantsoenen staat in de gebiedsvisie.

Daarnaast worden ook het winkelaanbod, de maatschappelijke voorzieningen, de horeca, het openbaar vervoer, de sportgelegenheden, de kerk en de moskee mee genomen in deze wijkaanpak. Kortom, er wordt gekeken naar het totaalplaatje waarbij een integrale aanpak de leidraad vormt.

De planning

De eerste fase van de planning gaat nu van start. Het gaat hierbij om het uitwerken van de plannen voor de maatschappelijke voorziening Moesel (locatie Microhal), de nieuwbouwplannen op de locatie Zevensprong en op de locatie JOP / Johan Willem Frisolaan.

Ook de plannen voor de woongebouwen van Wonen Limburg aan de Sint Jozefslaan met oneven huisnummers worden nu uitgewerkt. Bewoners en direct omwonenden ontvangen in april hierover meer informatie.

Rioolwerkzaamheden

De rioolwerkzaamheden en de daarbij behorende herinrichting van het openbaar gebied in Keent fase 1 worden afgerond, met uitzondering van de Serviliusstraat. Het riool in deze straat en de herinrichting van de straat komen pas aan de beurt als ook de woningbouw wordt aangepakt. De plannen voor de rioolvervanging Moesel fase 1 zijn in een vergevorderd stadium.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie