Beoogde burgervader: “Weert is voor mij thuiskomen in een warm bad”

3 reacties

Raymond Vlecken is trots dat hij burgemeester mag worden van Weert. Hij wil van iets moois, nog mooier maken, zo speechte de beoogde burgervader in de raadzaal.

De heer Vlecken werd woensdagavond door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Weert. Momenteel is Vlecken nog burgemeester van Landgraaf. Nadat de minsterraad en de Koning zich hebben gebogen over de voordracht zal hij over enkele weken officieel worden benoemd als burgemeester van Weert.

Vlecken was de afgelopen jaren regelmatig in Weert te bekennen. Zo bezocht hij bijvoorbeeld als toenmalig voorzitter van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) de bonte avonden van de Rogstaekers. “De wijze waarop je hier door de mensen ontvangen wordt, de warmte die ze uitstralen, maar ook de kundigheid en de wijze waarop ze het hier allemaal doen dat sterkte mij om de sollicitatie te doen voor de burgemeestersfunctie in Weert. En iedere keer op die maandagavond was het voor mij thuiskomen in een warm bad”.

De beoogde burgervader van Weert is ervan overtuigd om er iets moois van te maken van wat al mooi is. Want de uitdagingen die zijn geschetst in o.a. een visiedocument, wat bijna klaar is, geven Vlecken aan dat er meer dan uitdaging is in Weert en dat het gemeentebestuur het beste voor heeft met Weert.

Als boodschap naar de inwoners van Weert zei Vlecken: “Ik ben er ook voor u. Ik ben er voor de inwoners. Zo heb ik altijd geopereerd, ook in Landgraaf. Op de momenten dat het ertoe doet. In slechte en goede tijden zal ik er zijn. Of dat nu is bij mooie gebeurtenissen of bij een droevige gebeurtenis, daar moet je bij stilstaan want dat bindt jou met de burgers. Zo wil ik ook gaan opereren, uiteraard in goed overleg met het college van B&W. Er moet transparant met elkaar samengewerkt worden.” Vlecken reikte vervolgens de hand naar de wethouders en raadsleden om de belangen van de Weertenaren te behartigen.

Video van speech via Youtube: https://youtu.be/fwoKUQWHOV4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties