Gevonden botresten in bosgebied Leveroy zijn van dier

Leveroy – Update 08.30u – De politie heeft woensdagavond onderzoek gedaan in een bosgebied aan de Houtsberg in Leveroy. Aanleiding was de vondst van enkele botten. Tevens werd er een kinderschoen bij aangetroffen dat voor extra vraagtekens zorgde.

De botresten werden aangetroffen door vader en zoon die met een metaaldetector in het bosgebied speurde. Na de vondst van de botten en de kinderschoen vertrouwden ze het niet en waarschuwden ze de politie.

Een team van de forensische opsporing kwam ter plaatse om nader onderzoek te doen. Het bosgebied werd deels afgezet met lint. De botten zijn vervolgens uit de grond gehaald en vastgelegd. Na het onderzoek ter plaatse werden de botten meegenomen voor nader onderzoek.

Uit nader onderzoek zal moeten blijken of het om dierlijke of menselijke resten gaat.

Update 8.30u

De gevonden botresten blijken van een dier te zijn, zo meldt de politie via Twitter.

Video via Youtube: https://youtu.be/0bsg-YjFgws