Buurtbewoners Boshoven aan de tekentafel rioleringswerkzaamheden

Plaats een reactie

Op Boshoven willen ze geen natte voeten meer na een flinke stortbui. De gemeente Weert ook niet en daarom is men gestart met het toekomstbestendig maken van de riolering in de wijk.

Het begin is gemaakt. De waterbuffer aan de Azaleaweg is bijna gereed. Hier kan in de toekomst overtollig regenwater worden opgevangen. Maar er staan nog meer ingrijpende werkzaamheden op de planning. Zaterdag stonden de buurtbewoners, wijkraad, klankbordgroep, aannemer en wethouder aan de tekentafel om met elkaar van gedachten te wisselen.

Nadat de waterbuffer en wadi zijn gerealiseerd aan de Azaleaweg worden overal in de wijk rioleringsputten aangepast of vervangen. Daarna worden o.a. de Boshoverweg en Vrakkerstraat onderhanden genomen en dat zijn omvangrijke werkzaamheden.

Het aanpassen van de riolering bij de Boshoverweg en Vrakkerstraat biedt tevens kansen om deze wegen te herinrichten. Op sommige stukken wordt bijvoorbeeld hard gereden en dan is dadelijk het moment om meteen aanpassingen door te voeren aan de infrastructuur om dat tegen te gaan.

In een tent naast de kerk lagen schetstekeningen over hoe de situatie er na volgend jaar uit kan komen te zien. Een aantal buurtbewoners van de Boshoverweg en Vrakkerstraat konden hierover hun zegje doen. Er kwamen tijdens de gesprekken enkele wensen en bedenkingen aan bod waarmee de aannemer Bloem Infra BV rekening kan houden.

Zodra alle feedback en mogelijkheden zijn geïnventariseerd zal de aannemer in gesprek gaan met de gemeente Weert. Daarna zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de definitieve plannen voor de Boshoverweg en Vrakkerstraat.

Goals bij waterbuffer komen terug

Daar waar de waterbuffer is gerealiseerd was voorheen een trapveldje. De goals zijn verwijderd, maar komen ook weer terug, zo werd zaterdag kenbaar gemaakt. Want bij mooi weer zal de waterbuffer droog staan en kan de jeugd straks gewoon weer voetballen.

Vragen en opmerkingen?

Vanwege de corona-maatregelen kon niet heel Boshoven uitgenodigd worden voor de bijeenkomst. Maar er bestaat nog altijd een mogelijkheid om jouw vragen en opmerkingen kenbaar te maken. Je kan daarvoor mailen naar: [email protected].

Meer informatie: https://www.weert.nl/rioolboshoven

Video via Youtube: https://youtu.be/_tiixH5Hfqs

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie