Ruim 70 jongeren uiten mening middels kunst

Algemeen Cranendonck Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd

‘Laat je horen!’. Ruim 70 jongeren van 12 t/m 21 jaar, uit Weert, Nederweert, Cranendonck en Heeze-Leende, geven aan de oproep van RICK gehoor. Zij uiten hun mening over actualiteiten, niet middels rellen, maar met  beeldende kunst, muziek, theater of dans. Welke inzending spreekt jou het meeste aan? T/m zondag 21 maart kun jij stemmen op jouw top 3!

Alle 72 inzendingen zijn online te bewonderen. Vanaf nu kun je stemmen op jouw drie favorieten. De drie inzendingen met de meeste stemmen winnen mooie geldprijzen: 350, 250 en 150 euro. Het geld kunnen de winnaars besteden aan cursussen, coaching, masterclasses, materialen of (studio)opnames bij RICK. Winnaars ontvangen dinsdag 23 maart persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Laat je horen met kunst

Een pakkend schilderij, indrukwekkende dans, prikkelende foto en video, intense voordracht, aangrijpend lied of spraakmakende graffiti. “In deze tijd willen mensen zichzelf laten horen. Zij voelen zich onrechtvaardig behandeld. De vrijheid van meningsuiting vindt RICK heel belangrijk. Maar dit dient wel op een positieve manier geuit te worden. Kunst en cultuur lenen zich daar uitermate goed voor”, licht Frank toe. “Op geen enkele andere manier kun je jouw gevoel, emotie en mening zo sterk overbrengen als met kunst. Dus niet rellen, maar bij wijze van spreken aquarellen.”

Meer informatie over de wedstrijd, inzendingen en het stemmen vind je op: https://www.rickraakt.nl/cursusaanbod/extra-paginas/laat-je-horen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie