SJG Weert breidt buitenpoli’s verder uit

Fotograaf Franco Gori

Ziekenhuis SJG Weert breidt dit voorjaar haar buitenpoli in Medisch Centrum Ittervoort uit én opent een nieuwe buitenpoli in Panningen. Hierdoor kunnen bewoners van deze regio’s voor een ziekenhuisafspraak vaker dichtbij huis terecht.

In veel gevallen zijn artsen voor hun spreekuur niet afhankelijk van een locatie. Met de buitenpoli’s brengen zij de (poliklinische) zorg dan ook naar de patiënt toe, zodat die niet naar het ziekenhuis hoeft te komen. Hiervoor heeft SJG Weert, naast de spreekuren in het ziekenhuis, een aantal buitenpoli’s: in Budel, Ittervoort en Panningen kunnen patiënten voor bepaalde poliklinische afspraken ook terecht.

Leudal

Sinds het najaar van 2020 hielden de gynaecologen al wekelijks spreekuur in het Medisch Centrum Ittervoort (ook wel Huisartsenpunt Ittervoort). Vanaf nu kunnen mensen uit de omgeving ook voor de chirurg, internist, geriater (ouderengeneeskunde) en neuroloog terecht op de buitenpoli.

Peel en Maas

Nieuw is een buitenpoli in Panningen. De gynaecologen van SJG Weert zijn vanaf nu wekelijks te vinden bij verloskundige praktijk Van Hal. Ze zijn hier een nieuw spreekuur gestart voor de regio Peel en Maas. Belangrijk om te vermelden is dat we, ondanks dat het in een verloskundige praktijk is, ook spreekuur houden voor andere gynaecologische kwesties”, vertelt gynaecoloog Nienke Wieringa.  

Cranendonck

In het Budels Medisch Centrum zijn al langere tijd wekelijks medisch specialisten van SJG Weert te vinden op het gebied van gynaecologie, interne geneeskunde en longgeneeskunde.

Een afspraak op de buitenpoli

Voor vervolgonderzoek en behandeling gaan patiënten nog wel naar het ziekenhuis. Bij het maken van een afspraak kunnen patiënten aangeven dat zij gebruik willen maken van de buitenpoli. Het is afhankelijk van hun ziektebeeld of dit mogelijk is, of dat zij toch in Weert gezien moeten worden.