Fietser ernstig gewond na aanrijding bij toerit A2 bij Ittervoort

Ittervoort – Update 10.23u – De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 8.40 uur gealarmeerd voor een ernstig verkeersongeval op de N273 tussen Grathem en Ittervoort.

Een bestelbus met aanhanger reed op de N273, uit de richting van Grathem, en wilde de A2 oprijden. Op datzelfde moment wilde ook een scholier op een fiets oversteken bij de fietsoversteek bij de toerit naar de A2. Het kwam tot een botsing waarbij de fietser ernstig gewond raakte.

Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische bijstand. Het slachtoffer werd in het bijzijn van de trauma-arts in de ambulance gestabiliseerd en is vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.

Het A2-viaduct tussen Grathem en Ittervoort zal (gedeeltelijk) nog enige zijn zijn afgesloten. Een team van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Update: het verkeer over de N273 kan door. De toerit A2 in noordelijke rijrichting is afgesloten voor het verkeer. Het verkeer richting Weert zal een andere route moeten zoeken via de dorpen Grathem / Kelpen-Oler of Ittervoort/Hunsel/Ell.

Video via Youtube: https://youtu.be/YydmT_uoluc