Spontane steunbetuiging voor Tommie

Afgelopen middag verzamelde onverwacht een groep jongeren zich op het Stationsplein in Weert. Vanuit heel Nederland kwamen ze (per trein) naar Weert om Tommie een hart onder de riem te steken.

Het ging om een spontane steunbetuiging omdat Tommie het momenteel erg zwaar heeft. Tommie raakte vorig jaar verlamd nadat hij een duik nam in het Blauwe Meertje en het vervolgens helemaal verkeerd afliep.

Tommie is fervent Feyenoord-supporter. Vrienden en mede Feyenoord-supporters kwamen naar Weert om Tommie een hart onder de riem te steken. Met vuurfakkels en spandoeken met daarom de tekst ‘Tommie we love you’ liepen ze naar het verblijfadres van Tommie aan de Julianalaan. Daar werden bemoedigende leuzen en liederen gezongen.

De politie en gemeente waren niet op de hoogte van de steunbetuiging waar toch wel een flinke groep mensen op af was gekomen. Toen de jongeren zich verzamelden op het Stationsplein en de politie passeerde volgde een gesprek tussen de agenten en initiatiefnemers.

Uiteindelijk mocht de steunbetuiging doorgaan zodat Tommie kon genieten van deze unieke actie. De politie reed met de groep mee en hield een oogje in het zeil om de bijeenkomst zo probleemloos als mogelijk te laten verlopen.

Video via Youtube: https://youtu.be/VsdnhHUzMkw