Twee bouwprojecten in Weert krijgen steun van Rijksoverheid

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

145 gemeenten, waaronder ook de gemeente Weert, ontvangen een bijdrage uit de Startbouwimpuls (SBI) van de Rijksoverheid zodat de bouw van nieuwe woningen versneld van start kan gaan.

Vierentwintig projecten van de 362 projecten in Nederland die een bijdrage krijgen, starten nog dit jaar. De rest, zoals in Weert, gaat volgend jaar van start en de laatste volgen uiterlijk in 2025. Door de SBI-bijdrage wordt de dip in de woningbouw beperkt. Dit maakte minister Hugo de Jonge vandaag bekend tijdens de Dag van de Volkshuisvesting.

Doorbouwen in alle provincies

De Startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die planologisch ver genoeg zijn om uiterlijk in 2025 te starten met bouwen, maar door de veranderde economische omstandigheden de business case niet meer konden rond rekenen. In alle twaalf provincies kunnen nu projecten die dreigden te vertragen of uit te vallen tóch starten. Per woning wordt gemiddeld een bijdrage van € 10.000 beschikbaar gemaakt. In het document onderaan deze pagina staat welke gemeenten een bijdrage krijgen, het aantal huizen dat daar versneld gebouwd wordt en vanaf wanneer.

Voor de Startbouwimpuls is in totaal € 300 miljoen geïnvesteerd. Bij de beoordeling of projecten in aanmerking komen, is onder andere gekeken naar de juridische hardheid (planologische status), snelheid, efficiëntie en optimalisaties die in de businesscase doorgevoerd zijn. Gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties hebben de afgelopen maanden in het kader van de Startbouwimpuls intensief samengewerkt om versnelling van de woningbouw mogelijk te maken.

Weert

In Weert ontvangen twee projecten financiële steun van de landelijke overheid: de projecten Boermansstraat 72-74 en Doolhofstraat. Er zal in totaal € 269.860 worden geïnvesteerd om de realisatie van 30 woningen mogelijk te maken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie