Terrassen uitgestald als protest

Zo’n warm lentezonnetje als vandaag schijnt nodigt natuurlijk uit om op een terrasje plaats te nemen en even lekker wat te drinken of te eten. Maar helaas, vanwege de corona-maatregelen is dat niet toegestaan.

Ondertussen zien de horeca-ondernemers dat overal in Nederland zich mensen verzamelen in o.a. parken en bossen voor een gezellig samenzijn en de coronaregels aan hun laars lappen. En dat doet pijn en levert veel frustraties op. Overal in Nederland, waaronder ook in Weert, wordt daarom actie gevoerd door horeca-ondernemers.

Sommige horeca-ondernemers in Nederland hebben hun terrassen helemaal geopend. In Weert hebben een aantal horeca-ondernemers hun terrassen wel uitgestald, maar daar wordt niet geserveerd. Met het uitstallen van de terrassen willen de horeca-ondernemers een statement maken. Op de terrassen kunnen mensen namelijk plaats nemen en voldoende afstand van elkaar houden, zo is de horeca van mening.

Medewerkers van Stadstoezicht lopen door Weert en houden de situatie in de gaten. Actie voeren mag volgens hen, zo lang er geen gebruik wordt gemaakt van de terrassen.