Weert slaat 14 maart klimaatalarm

Anjo de Haan - Klimaatcrisis Coalitie

Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook de recent opgerichte klimaatcoalitie van regio Weert doet mee.

“Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen… Wij kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en de bedrijven niet voor mensen én het klimaat kiezen, dan blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom klinkt in heel Nederland, ook in Weert, op zondag 14 maart om 15:00 uur het Klimaatalarm”, zegt Marieke Manders.

Tijdens de manifestatie in Weert verwachten we met ongeveer 50 mensen vanaf 14:00 uur stil te staan voor het klimaat op het grasveld bij de Stadsbrug, op de hoek van de oude Suffolkweg en de Eindhovenseweg.

Van 14:00 tot 14:30 uur zullen een aantal lokale sprekers, waaronder wethouder Geert Gabriels en stadsecoloog Renata Bruinsma, de aanwezigen toespreken en vanaf ongeveer 14:30 uur streven we naar een live audio-verbinding met de centrale studio in Amsterdam.

Veiligheid staat voorop, dus we houden ons in overleg met de gemeente aan de corona-maatregelen. We roepen alle inwoners in de regio Weert op zich aan te melden. Mensen die liever niet naar de manifestatie komen, kunnen ook vanuit huis, hun stem laten horen. Via de landelijke live-uitzending Klimaatalarm Live kun je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan.

Aanmelden kan via www.klimaatalarm2021.nl.

De Weerter klimaatcoalitie wordt gesteund door FNV, Limburg voor 14, IVN Weert e.o., Ecoteam Philips van Horne, Stichting Groen Weert, Vogelwerkgroep Nederweert, Weert Energie, Newecoop, Nederweert Anders, PvdA, Partij voor de Dieren, GroenLinks, SP. Weert Lokaal steunt enkel het online gedeelte. De Weerter klimaatcoalitie werkt samen met de klimaatcoalitie in Roermond, in Heerlen en in Maastricht.

Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met 40 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. ‘Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van de regio Weert nog van zich horen!’