1 Gigawatt aan zonnepanelen geplaatst in Cranendonck

Cranendonck – Sinds 2018 kunnen inwoners van de gemeente Cranendonck zonnepanelen op hun eigen dak leggen via De Groene Zone. Inwoners sluiten een lening af om de zonnepanelen aan te schaffen die zich met de opbrengsten van de opgewekte stroom ruimschoots terugbetaald. De lening wordt extra aantrekkelijk doordat de financiering via de gemeente geregeld is wat de rente laag houdt.

Onlangs werd de mijlpaal van 1 gigawatt aan Groene Zone-panelen bereikt in Cranendonck. Deze panelen liggen op de daken van ongeveer 230 deelnemers. De jaarlijks opgewekte stroom is genoeg om 325 gemiddelde huishoudens een jaar lang van stroom worden te voorzien of om 250 elektrische auto’s 20.000 kilometer af te laten leggen.

“Het is hartstikke mooi om te zien dat ruim tweehonderd huishoudens in Cranendonck via de Groene Zone hun energievoorziening verduurzamen. Het project is een succes, daarom is recent ook besloten om de deelname vanuit Cranendonck te verlengen,” aldus wethouder Frits van der Wiel.

Wegens het succes wordt het zonnepanelenproject met een jaar verlengd tot 1 april 2022. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden via www.degroenezone.nl en een vrijblijvende offerte aanvragen.