AED geplaatst bij MC Europe aan Roermondseweg

Op vrijdag 9 april is er een AED geplaatst voor openbaar gebruik aan de voorgevel van MC Europe en is 24/7 toegankelijk voor burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij HartslagNu.

Het initiatief tot plaatsen van deze AED is genomen door MC Europe en is ondersteund met bijdrages van donateurs. Met de plaatsing van de AED wordt de kans op succes bij een reanimatie in de buurt flink vergroot. De AED is snel en dag én nacht bereikbaar voor de hele buurt.

Richard van Goor van MC Europe: “Als medisch specialistisch bedrijf op het gebied van respiratie en ventilatie levert MC Europe een essentiële bijdrage aan patiënten in ziekenhuizen op de meest kritische momenten.  Wij zijn gevestigd in Weert en willen ook een stukje verantwoordelijkheid tonen én nemen voor de Weerter gemeenschap. Zodoende plaatsen wij een AED aan de buitengevel van ons pand aan de Roermondseweg 82. Mocht het nodig zijn dan is deze 24 uur per dag beschikbaar in tegenstelling tot locaties die de AED binnen hebben hangen. Hiermee is men in een noodsituatie niet afhankelijk van openingsuren van een winkel of ander soort bedrijf of organisatie.”