Annamolen Keent klaar voor nieuw molenseizoen

Vrijwilligers van de Annamolen aan de Keenterstraat hebben de afgelopen weken stevig de handen uit de mouwen gestoken om de molen klaar te maken voor een nieuw molenseizoen.

De molenstenen van de molen werden gebild, gescherpt en gebalanceerd en tal van andere kleinere onderhoudsklussen zijn de voorbije weken in eigen beheer uitgevoerd. Ook zijn de vrijwilligers momenteel nog volop bezig met het schilderen van de poorten en kozijnen binnen. Daarnaast kregen de zitbanken op het plein tegenover de molen een fikse opknapbeurt en werden er 2 nieuwe grote bloembakken gemaakt. Op 22 april wordt tenslotte de molentuin bij de molen tijdens de Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders ingezaaid.

Traditioneel start de “Witte molen van Keent” op Paaszaterdag het seizoen voor belangstellenden maar ook dit jaar maakt corona alles anders. Ook in 2021 zal de bezoeker aan de molen rekening moeten houden met coronamaatregelen zoals het dragen van een mondkapje, 1,5 meter afstand houden, een vaste bezoekersroute door de molen. Ook zal het voorlopig nog nodig zijn om het aantal mensen dat de molen gelijktijdig bezoekt, te beperken.

De molen is voorlopig iedere zaterdag vanaf 11.00 uur geopend. Bovendien wordt komende zondag voor het eerst in 2021 een molenzondagmiddag gehouden tussen 13 en 16 uur.

Meer informatie: www.annamolen.nl