Doseerlichten om sluipverkeer in Maarheeze tegen te gaan

Maarheeze – Sluipverkeer in de dorpen naast de A2 tussen Weert en Eindhoven is een bekend probleem. In de komende tijd zullen hiertegen een aantal maatregelen worden gerealiseerd.

Op maandag 12 april wordt gestart met plaatsing van doseerlichten tegen het sluipverkeer. De afgelopen weken zijn hiervoor al de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

In eerste instantie worden de doseerlichten geplaatst aan de Philipsweg, Oranje Nassaulaan in Maarheeze en aan de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel. Later volgen de doseerlichten aan de d’Aasdonken in Maarheeze en de Maarheezerweg Noord in Leende.

Na plaatsing kunnen de doseerlichten direct worden ingezet als maatregel tegen sluipverkeer.

Eenrichtingsverkeer

Naast doseerlichten zal binnen afzienbare tijd ook eenrichtingsverkeer worden ingesteld op wegen die naast de snelweg A2 liggen. Denk hierbij aan o.a. Klaterspeelweg, Ulkedonken, Fazantlaan en Horriken in Maarheeze. Ook op de Rijksweg in Budel wordt eenrichtingsverkeer ingesteld.

Het eenrichtingsverkeer geldt voor al het verkeer van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 09:00 uur, uitgezonderd (brom)fietsers.

Voor belanghebbenden is het nog mogelijk om de stukken met betrekking tot het verkeersbesluit in te zien bij de gemeente Cranendonck.