Buiten sporten mag weer

Buiten sporten mag weer. Veel sportscholen, waaronder ook Life Style Vitae uit Weert, gaan daar creatief mee om en hebben een tent geplaatst op hun parkeerterrein.

Focus terug op fitter en sterker

Afgelopen jaar zijn wij Nederlanders gemiddeld maar liefst 5,3 kg bijgekomen. Meer dan de helft van de bevolking is minder gaan bewegen, minder gaan sporten en is sneller spiermassa verloren dan normaal. Boven ons 25e levensjaar verliezen we al 1% spiermassa per jaar, dus 50% voor we 75 jaar zijn, dat proces van achteruitgang is afgelopen jaar bij veel mensen versnelt. Tijd om weer aan de fittere mens te werken.

Nu het eind van de tunnel in zicht is en we buiten weer in groepjes van vier mogen sporten, kunnen ze, vanuit Life Style Vitae leefstijlclub de leden weer meer mogelijkheden bieden. Ze bieden al maanden de online lessen aan, in de vorm van lessen, een zes weken spieropbouw programma, challenges en oefeningen, maar de meeste mensen missen toch de sociale contacten, er even uit en de motivatie achter het gaan naar de sport.

Optimaal veilig sporten

“Wij hebben de gemeente gevraagd wat de exacte regels zijn en hebben binnen die kaders een heuse circustent opgebouwd. Binnen de tent kan men kiezen voor cardio fitness, fitness vrije training of fitness circuit, waarin alle spiergroepen getraind kunnen worden. Iedereen moet wel in de aangegeven eigen ‘bubble’ blijven, tussen de groepen van 4 staan grote kruizen en is de afstand 3 meter. Op deze manier kan iedereen optimaal veilig sporten en kan er toch weer gewerkt worden aan het opbouwen van dat wat verloren is afgelopen jaar”, aldus John van Heel, eigenaar van Life Style Vitae leefstijlclub.

Van Heel: “We zetten de focus weer op fitter en sterker worden, terug in de kracht en lekker werken aan de gezondheid”.

Het is nog afwachten of 11 mei daadwerkelijk de openingsdatum wordt, maar van Heel is positief over de toekomst. Zij bereiden momenteel samen met de brancheorganisatie een ‘actief na covid’ voor, voor ex Covid patiënten, maar ook een ‘Beweeg SWITCH’, ‘Voeding SWITCH’ en Mindset SWITCH’ programma, om mensen te helpen de draad naar gezonder leven weer op te pakken.

Bekijk een video via: https://youtu.be/_QPMAGOzbpE