Gedeputeerden en gouverneur provincie Limburg stappen op

Niet alleen landelijk is er veel te doen rondom de politiek, ook bij het provinciale bestuur in Maastricht is een crisis gaande. De Limburgse integriteitscrisis heeft er toe geleid dat vandaag alle gedeputeerden opstapten. Later vandaag zei gouverneur Bovens dat hij zijn functie beschikbaar stelt.

Op 26 maart j.l. stapten gedeputeerden Koopmans en Mackus al op. Aanleiding was dat er twijfel was over de besteding van Limburgse subsidiegelden door de voormalig directeur van stichting Instandhouding Kleine Landschapselemente (IKL). Met het geld zou de directeur opdrachten hebben gegeven aan zijn eigen bedrijven.

Vandaag werd er vergaderd over de kwestie en diende de PVV een motie van wantrouwen in. De motie werd later ingetrokken, maar het signaal was duidelijk voor de gedeputeerden. “Het vertrouwen ontbreekt en zonder dat vertrouwen is het onmogelijk om ons werk voor Limburg en de Limburgers voort te zetten”, aldus de gedeputeerden in een statement. De gedeputeerden stapten vervolgens op.

Later vandaag volgde ook gouverneur Bovens deze stap. “Zo’n motie doet iets met je. Dat raakt me.”, aldus de gouverneur in een statement.

Bekijk de verklaringen terug via: https://channel.royalcast.com/provincielimburg/#!/provincielimburg/20210409_1?start=19403000