Groen Weert verbouwereerd over kap van vier acacia’s Regulierenstraat

Update 11.35u – Aan de Regulierenstraat zijn donderdagochtend vier beeldbepalende bomen gekapt. Dit tot grote verbijstering van de wijkraad Fatima en Stichting Groen Weert. De bomen werden volgens Groen Weert gekapt zonder dat er een besluit was genomen over de ingediende bezwaarschriften.

Tijdens de hoorzitting heeft Groen Weert aangedrongen om het summiere gemeentelijk onderzoek uit te breiden met een voor beeldbepalende bomen gebruikelijk uitgebreid onderzoek. Temeer daar volgens deskundigen van Groen Weert de bomen niet gekapt hoefden te worden. Zeker drie bomen zouden nog tientallen jaren bij kunnen dragen aan de woon- en leefomgeving.

“Door de gemeente is erkend dat er iets fout is gegaan. In een bestuurlijk overleg zal dit met Stichting Groen Weert besproken worden”, aldus de Stichting.

Update: reactie wethouder

Het is ontzettend jammer dat deze berichtgeving zeer eenzijdig is. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar deze bomen door een deskundige partij. Deze partij durfde bij twee bomen zelfs geen trekproef te doen, omdat ze dit niet zouden houden. Kortom, een gevaar voor de buurt. De andere twee bomen waren ook al jaren aangetast en werden goed in de gaten gehouden. De noodzakelijk kap van de twee bomen, zou ook een gevaar kunnen zijn voor de andere twee zieke bomen. Kortom, er is zorgvuldig onderzoek gedaan en het is altijd zeer jammer dat zulke mooie bomen gekapt moeten worden. Dat doet ons ook pijn, maar we zijn tevens verantwoordelijk voor een veilige leefomgeving. De gemeente zal het groen zeker compenseren, dit is ook besproken met de belangen organisaties.