Grote behoefte aan informatie over gamegedrag

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Sinds de coronacrisis hebben steeds meer ouders zorgen over het gamegedrag van hun kinderen. Jongeren gamen vaker én langer. Preventiewerkers van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid organiseerden daarom een online informatieavond ‘Corona & Gamen’ voor ouders.

Ouders van leerlingen op het Dendron College en het Citaverde College in Horst aan de Maas konden zich op uitnodiging van Vincent van Gogh aanmelden voor de informatieavond. Met 200 aanmeldingen bleek de behoefte aan informatie over gamegedrag groot.

Preventiewerker Kim Fokkens: “Het puberbrein is extra gevoelig voor de beloningen van gamen, wat het voor pubers soms moeilijk maakt om te stoppen. Doordat jongeren zich door de coronamaatregelen beperkt voelen, gaan ze op zoek naar andere vormen van vertier. Gamen is iets dat veel jongeren doen. Maar wanneer moet je je als ouders nou precies zorgen maken? Daarover ging het deze avond.”

Omgaan met gamegedrag als ouders

Tijdens de informatieavond bespraken preventiewerkers de positieve en negatieve kanten van gamen. Ouders leerden wat nu echt te vaak of te veel gamen is, maar ook hoe gamen verantwoord kan. Er was vooral vraag naar tips over hoe om te gaan met het gamegedrag van kinderen en over hoe het gesprek aan te gaan.

Nieuwe inzichten over gamen

Ouders vonden de informatieavond zinvol, deden nieuwe inzichten en eyeopeners op. Preventiewerker Hein Hendriks hoorde achteraf van een ouder: “Ik heb nu meer in de gaten wat een kind aantrekt in het gamen, en dat afspraken maken zeer belangrijk is. Ik snap nu ook heel goed dat jongeren in deze tijd behoefte hebben aan contact.”

Informatieavonden in andere regio’s

Omdat er in andere regio’s wellicht ook een grote behoefte is aan informatie over gamegedrag van kinderen, kunnen er meer informatieavonden gepland worden. Bij interesse, kan contact opgenomen worden met [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie