Grote hennepkwekerij verstopt in ‘fort’ van hout en wc-papier

De politie heeft naar aanleiding van een onderzoek een instap gedaan bij een pand op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Achter een winkel waar (fris)dranken en huishoudartikelen in bulkvorm werd verkocht troffen agenten een hennepkwekerij aan.

In de opslagruimte achter de winkel was een ‘fort’ van hout gebouwd. Daaromheen stonden stapels met wc-papier. Het ‘fort’ had twee verdiepingen waar een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen. Er werden honderden hennepplanten gekweekt. Het exacte aantal is nog onbekend.

Twee mannen werden aangehouden door de politie. Na de aanhouding werd in het pand onderzoek gedaan en bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom en water. Tevens leverde de hennepkwekerij brandgevaar op. Zeker in combinatie met wc-papier en hout had het (ook voor de buren) heel verkeerd af kunnen lopen.

De hennepkwekerij zal worden ontmanteld en de apparatuur en hennepplanten worden vernietigd.

Bekijk de video via: https://youtu.be/Ed04-sKppA0

Ter info: het gaat niet om MuBe Frisdrank Wieërt. Zij zitten aan de Schoutlaan op Centrum-Noord en hebben niets met deze frisdrank-handelaar te maken.