Risse Groep opent Boek-Hoek

Boekenwurmen en boekverslinders kunnen nu hun hart ophalen bij Risse Groep. Vandaag werd de Boek-Hoek geopend, onze eigen mini-bieb.

De Boek-Hoek is er voor alle medewerkers en er is voor elk wat wils te vinden. De één heeft misschien zin in een spannende detective, waarvan hij niet meer kan slapen. De ander leest wellicht liever een grappig jeugdboek. Er zijn fictie-boeken en non-fictieboeken, dikke boeken en dunne boeken. Grote letters of toch liever kleintjes?

De eerste boekenwurm was Anneke Clement van de facilitaire dienst. Anneke deed al erg haar best tijdens de training Lezen en Schrijven. Inmiddels is ze een beetje verslaafd aan lezen! Ze nam een boek mee over Zwarte Pieten, zo heb je midden in het jaar ook een beetje Sinterklaas. Lekker lezen onder het genot van een pepernootje.

Goed voor je brein

Het idee voor de Boek-Hoek ontstond bij de medewerkers van Werk.Kom die de training Lezen & Schrijven geven, voor medewerkers die graag hun taal willen verbeteren.

Esther Nijessen: “We willen onze mensen graag de mogelijkheid bieden om nóg beter de taal te leren en na het werk een leuk boek mee naar huis te nemen. We hopen ze daarbij op deze manier te kunnen ondersteunen. Lezen is super goed voor je brein! En nu de echte bieb grotendeels gesloten is door corona kunnen alle Risse-medewerkers lekker doorlezen, tot na de avondklok! De Boek-Hoek is voor alle medewerkers met alle leesniveaus. Het werkt eenvoudig: Je pakt een boek uit de kast en als je het uit hebt zet je het terug en neemt een nieuw boek.”

Alles wat los en vast zit

Ook Hilde Seerden volgde de training Lezen en Schrijven en ze is heel blij met de Boek-Hoek; “Ik vind het heel leuk en leerzaam! Ik lees tegenwoordig bijna alles wat los en vast zit, van boeken tot tijdschriften.” Dus zij wordt een vaste bezoekster van de Boek-Hoek.

Boekenwurm

De hoek heeft zelfs zijn eigen mascotte: De Boekie Woekie Wurm! Die kan heel goed multi-tasken: terwijl hij leest danst hij de ‘boekie-woekie’, oftwel de ‘boogy-woogy’ (met expres een paar spelfoutjes). Ze wensen alle medewerkers van Risse Groep heel veel leeshonger en leesplezier toe!