Lintje voor toekomstig burgemeester van Weert: Raymond Vlecken

Algemeen Human interest Weert Reageer 4 min. leestijd
Foto via Gemeente Landgraaf

Vanochtend vroeg werd de toekomstig burgemeester van Weert, Raymond Vlecken, door waarnemend gouverneur Johan Remkes verrast met een wel zeer bijzonder telefoontje. Voor zijn vrijwillige verdiensten is Raymond Vlecken (nu nog burgemeester van Landgraaf) benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op deze dag vóór Koningsdag, de dag dat de burgemeester traditiegetrouw enkele inwoners van Landgraaf mag verblijden met een lintje, werd hij nu zélf overvallen met de boodschap dat ‘het Zijne Majesteit heeft behaagd hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’.

De burgemeester kreeg daarna van de heer Norbert Dolman, kabinetschef van de provincie Limburg, het bijbehorende lintje overhandigd dat vervolgens door echtgenote Wilma Vlecken werd opgespeld. Raymond Vlecken: ‘Wat een geweldige verrassing! Dit zag ik totaal niet aankomen. Ik ben zeer dankbaar voor deze onderscheiding die ik met trots zal dragen. Ik weet nu precies hoe de inwoners van Landgraaf die eerder al een lintje hebben ontvangen én ook de mensen die ik vandaag nog ga verrassen, zich voelen’. En die lintjestour maakt de burgemeester vandaag in een wel heel bijzonder vervoermiddel, in een prachtige oldtimer, een verrassing namens de gemeente.

Vrijwillige verdiensten

Raymond Vlecken heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn vrijwillige verdiensten. Hij:

  • was tot 2005 bestuurslid en voorzitter (2004-2005) van de Katholieke Schoolvereniging (KSV) Limburg in Heerlen. Onder zijn leiding fuseerde de vereniging met de Schoolvereniging Ambriorix in Voerendaal tot de Stichting.
  • was van 2005 – 2010 voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting INNOVO. Onderwijs op maat. Hij begeleidde de nasleep van de fusie tussen de Katholieke Schoolvereniging Limburg en de Schoolvereniging Ambriorix in Voerendaal en bewaakte de juridische kaders. De tijd en energie die hij aan INNOVO besteedde, ging ver uit boven de regulier geachte inzet.
  • was van 2006 – 2019 vrijwilliger bij de KNVB. Hij was lid van de Commissie van Beroep van de Regio Zuid II (2006-2013). In 2013 werd hij voorzitter van de Tuchtcommissie van de Regio Zuid II en na de fusie in 2017 van de hele Regio Zuid. In deze hoedanigheid was hij tevens lid van de landelijke Overleg Tuchtcommissie Amateurvoetbal. Naast de behandeling van beroeps- en tuchtzaken had hij – op verzoek van de bond – een belangrijk aandeel in het vernieuwen en modernisering van de tuchtrechtspraak bij de voetbalbond. Ook was hij verantwoordelijk voor de interne organisatie en leverde hij een bijdrage aan de fusie van de ondersteunende afdelingen tot de organisatorisch eenheid KNVB, eenheid Brabant-Limburg. Voor zijn verdiensten kreeg hij de Zilveren Speld toegekend.
  • was van 2008 – 2021 president (voorzitter) van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV), een vereniging die zich inzet voor de instandhouding van het Limburgse (Rijnlandse) carnaval als onderdeel van de volkscultuur. Hij leidde de provinciale koepel door een hervorming met een nieuw bestuur en een bijbehorende ‘governance code’. Hij bemiddelde tevens bij geschillen tussen verenigingen.
  • is vanaf 2008 tot heden lid van de Närrische Europäische Gemeinschaft e.V. (N.E.G).  Van 2008 – 2014 als bestuurslid en van 2015-heden is hij 1e vizepräsident (vicevoorzitter). De heer Vlecken is afgevaardigde van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge en vertegenwoordigt Nederland in deze confederatie van nationale carnavalsbonden en –koepels.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie