Charlie en Joy bewaken de schaapskudde in Altweerterheide

Vandaag zijn Charlie en Joy in dienst getreden bij schapenhoudster Heidi van der Pol in Altweerterheide. De twee Spaanse mastiffs houden een extra oogje in het zeil en bewaken de schapen.

Ongeveer een maand geleden werd bij de schapenhouderij een afrastering met stroom(-draden) geplaatst. Dit om wolven te weren. De wolf komt immers steeds dichterbij. Volgens BIJ12 is de wolf recentelijk nog gespot bij Stramproy en in het Weerterbos tussen Nederweert en Weert. Het lijkt dus een kwestie van tijd dat de wolf ook in Altweerterheide op bezoek komt.

Vanuit het IKL-Project ‘Schadepreventie wolf’ en Wolf-fencing Nederland is meegeholpen om het nieuwe raster te plaatsen. Charlie en Joy zijn door Canine Efficiency begeleid en vandaag naar hun nieuwe thuis in Altweerterheide gebracht.

Kudde beschermingshonden

De honden worden ingezet als kudde beschermingshonden. Ze zien er lief uit, maar de wolf moet zal hen vrezen. Mocht de wolf in Altweerterheide op bezoek komen dan zal hij waarschijnlijk de schaapskudde van Van der Pol overslaan zodra hij het territorium van Charlie en Joy ruikt.

Blaffen doen de twee Spaanse mastiffs niet snel, maar mocht er gevaar dreigen dan zullen zij van zich laten horen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/CRF9Ui9yqb4