Opening nieuw stukje gracht stadspark verloopt niet vlekkeloos

Er wordt al een aantal weken hard gewerkt aan de herinrichting van het stadspark in Weert.

Het park wordt flink onderhanden genomen en een van de werkzaamheden is het terugbrengen van de historische elementen. Zo wordt aan zowel de Biest als de Kasteelsingel-zijde de gracht een stukje doorgetrokken.

De gracht aan de Biest-zijde is als eerste doorgetrokken. Vandaag waren de werkzaamheden zo ver dat er weer water in de doorgetrokken gracht kon stromen. Dat verliep echter niet geheel vlekkeloos.

Tijdens het verwijderen van een damwand bleek de stroming van het water behoorlijk krachtig te zijn. Zo krachtig dat een een flink aantal nieuwe stenen naar de bodem van de gracht werden meegesleurd. Het is nog onbekend wat de impact van de schade is.

Bekijk een video via: https://youtu.be/hWy5UhU3k8U