Petitie tegen herinrichting AZC Budel

Algemeen Cranendonck Regio 1 reactie 3 min. leestijd

Budel – Burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck kreeg afgelopen dinsdag als voorzitter van de gemeenteraad 1.871 handtekeningen overhandigd door initiatiefnemer Peter Looymans uit Budel.

Deze handtekeningen zijn binnengekomen op de petitie die eind vorig jaar is gestart tegen de plannen van het COA voor de herontwikkeling van het AZC-terrein in Budel. De signalen in deze petitie worden betrokken in de evaluatie over het azc die momenteel door de gemeente wordt voorbereid.

Aanleiding

Op 20 november 2020 is een groep inwoners genaamd Maares en Buul gestart met de petitie tegen de plannen van het COA voor de herontwikkeling AZC Budel. Aanleiding was de overlast vanuit het AZC die in de ogen van de initiatiefnemers flink aan het toenemen is wat het gevoel van veiligheid en het woongenot aantast.

Doel initiatiefnemers petitie

Met de petitie dringen de initiatiefnemers aan op een goede afweging ten aanzien van de aanpassing van het bestemmingsplan dat nodig is om het COA groen licht te kunnen geven voor hun herontwikkelingsplannen van het AZC Budel. Zij doen een oproep aan de gemeente om de signalen serieus te nemen en de door hen ervaren overlast een halt toe te roepen. Hun voorkeur gaat uit naar het niet aanpassen van het bestemmingsplan.

Inhoud

In totaal hebben 1.871 personen de petitie onderschreven. 43% heeft dit met een tekst toegelicht. 86% van de ondertekenaars is woonachtig in de gemeente Cranendonck. Circa 90% van de ondertekenaars die hun petitie met een tekst heeft toegelicht noemt het gevoel van onveiligheid als belangrijkste argument. De restende circa 10% heeft een meer algemene toelichting gegeven.

Reactie burgemeester Roland van Kessel

“Ik wil de initiatienemers van deze petitie hartelijk bedanken want ik ben blij met alle signalen van inwoners die ons als gemeente bereiken. Het is voor ons als gemeente namelijk een belangrijke bron van informatie over hoe een deel van de inwoners over het azc denkt. Als voorzitter van de gemeenteraad zal ik de petitie doorgeleiden naar de gemeenteraad zodat de raadsleden deze signalen mee kunnen nemen in hun afwegingen.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie