PuntGaaf: ‘Voor jongeren is in Weert weinig te doen’

PuntGaaf, de politieke jongerenorganisatie van Weert Lokaal, heeft het college van B&W een brief gestuurd om aandacht te vragen voor jongerenactiviteiten in de binnenstad van Weert.

De jongerenorganisatie vraagt het college om rekening te houden met het feit dat er voor jongeren, tussen de 12 en 18 jaar oud, weinig te ‘doen’ is in de binnenstad van Weert. Een van de opmerkingen die gemaakt werd in een van onze workshops: ‘waarom ligt de HangOut buiten de stad?’. Daarmee leggen zij voor PuntGaaf de vinger op de zere plek, want ook buiten de coronatijd, is er geen (indoor)plek in de binnenstad waar jongeren van deze leeftijdscategorie elkaar echt kunnen ontmoeten. Dit vindt men juist een belangrijk aspect om ook eenzaamheid op langere termijn te voorkomen.

Plek op te chillen en gamehal

Daarnaast geven deze jongeren ook aan dat ze juist door verveling dingen gaan doen die eigenlijk niet door de beugel kunnen. In de dromen die wij bespraken met hun, ging het over een plek om te ‘chillen’, en zelfs een ambitieuzere uitgesproken droom: een ‘gamehal’.

De oproep komt voort uit de gesprekken die PuntGaaf heeft gevoerd met leerlingen op middelbare scholen, maar ook via de workshops die ze geven voor jongeren waar ze bewust debatteren over hun beleving van de binnenstad. Met de brief hoopt de jongerenorganisatie het college te kunnen inspireren.

Bekijk de brief via onderstaande link (PDF)