Stakingsmanifestatie Transport & Logistiek bij de Wildenberg

Algemeen 1 reactie 3 min. leestijd

Op het terrein van Goudreinet de Wildenberg Weert werd maandagochtend actie gevoerd. Het betrof een stakingsmanifestatie van FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen.

De centrale manifestatie vond plaats in Nieuwegein. Dit werd vervolgens op groot scherm uitgezonden zodat de actievoerders coronaproof actie konden voeren. Ze werden ondertussen voorzien van koffie en een lunchpakket.

FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen had alle medewerkers, die vallen onder de cao beroepsgoederenvervoer, opgeroepen om vandaag het werk voor 24 uur neer te leggen. De vakbonden willen zo de druk op de werkgevers verhogen om op de eisen voor een nieuwe cao in te gaan.

“Mensen in de sector verdienen een beter loon, betere arbeidsomstandigheden en de mogelijkheid om eerder te stoppen met zwaar werk. Tot nu toe laten de werkgevers de medewerkers in de kou staan.”

Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek

Manifestatie

Op meerdere plaatsen in het land kwamen stakers coronaproof in personenauto’s bijeen om hun ongenoegen te uiten. In Nieuwegein was de centrale bijeenkomst die op de andere plekken, waaronder in Weert, via een livestream te volgen was. “Door corona kunnen we niet één grote landelijke manifestatie houden, maar op deze manier kunnen de medewerkers toch laten zien dat het ze menens is”, aldus Tjitze van Rijssel, onderhandelaar CNV Vakmensen. Naast Weert en Nieuwegein waren er bijeenkomsten in Zevenbergschen Hoek en in Rogat, bij Meppel.

Nieuwe cao

De vorige cao Beroepsgoederenvervoer liep eind 2019 af en werd verlengd tot 1 januari 2021. FNV en CNV willen dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur. 

Eerder stoppen

De vakbonden willen verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV en CNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd. Onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen ruim 150.000 mensen.

Bekijk de video via: https://youtu.be/42EtvSW-02U

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie