Vrijheidsmaaltijdsoep donderdag 29 april af te halen bij het Munttheater

In heel Nederland worden er normaal op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Een maaltijd die je met iemand deelt en praat over ‘vrijheden’.

Dit jaar gaat het even allemaal anders en is er door tv-kok Yvette van Boven een Vrijheidsmaaltijdsoep gemaakt die samen genuttigd kan worden als alternatief voor de Vrijdheidsmaaltijden. De bevrijdigsfestivals hopen zo toch dat aan zoveel mogelijk tafels de Vrijheidsmaaltijdsoep wordt opgediend en dat in het hele land wordt getoost op de vrijheid!

Eerder deze maand kon men zich inschrijven voor het ontvangen van deze soep. Bevrijdingsfestival Limburg gaat deze in samenwerking met de studenten van het Vista College rondbrengen naar diverse thuislocaties in Limburg.

Daarnaast zijn er afhaallocaties door heel Limburg gecreëerd voor iedereen die mensen wil uitnodigen voor een (digitale) Vrijheidsmaaltijd, maar deze niet vooraf heeft gereserveerd.

Gratis twee blikken soep

Het Munttheater werkt graag mee aan deze bijzondere actie in deze bijzondere tijd. Ze geven het Vrijheidsfestival Limburg op donderdag 29 april onderdak als afhaallocatie voor Weert. Bij de theaterkassa in de de Muntpassage kun je, tussen 14:00 en 17:00 uur, gratis twee blikken soep komen afhalen, één voor jezelf en één om de vrijheid door te geven aan een ander (op=op). Op 5 mei kun je dan de Vrijheidsmaaltijdsoep delen met de mensen om je heen om op deze bijzondere dag stil te staan bij onze vrijheid.

De kern

Want er is grote behoefte om samen te komen, elkaar te ontmoeten en met elkaar te spreken, juist op 5 mei. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting, waarbij gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken; onderwerpen waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kunt geven.