Brand bij kippenstal aan de Kruisstraat in Stramproy

Update 11.40u – De hulpdiensten zijn woensdag rond 8.30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Kruisstraat in Stramproy.

Volgens een woordvoerder van de brandweer woedt er een brand bij een mestopslag bij een kippenstal. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Er werd door de meldkamer opgeschaald naar ‘grote brand’ omdat er leghennen aanwezig waren in de stallen. De hooiopslag lag in een aparte ruimte. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar de stallen. De 100.000 leghennen in de aangrenzende stallen zijn ongedeerd.

De brand is onder controle. De brandweer is bezig met nabluswerkzaamheden. De brandweer gaat controleren of er nog brandresten in de isolatiewanden zit. Er is geen gevaar voor de omgeving. Ook is er buiten geen rookontwikkeling.

Bekijk een video via: https://youtu.be/_ER2Hs1M2-o